Vacature

Engineering Manager

 • Afdeling : Life Sciences Operations
 • Contract : vast - onbepaalde duur
 • Locatie : Heverlee
 • Diploma : Bachelor of Master
Wie zijn wij?

JSR Life Sciences is een wereldwijde organisatie met meer dan 60 jaar ervaring in de polymeer industrie en meer dan 30 jaar ervaring in de Life Sciences industrie.

Door middel van heel wat geïntegreerde spitstechnologie, levert JSR Life Sciences materialen die bijdragen tot het productieproces van de Bio Farmacie, onderzoek toepassingen binnen Life Sciences, in vitro diagnostiek en medische apparatuur. 

Onze Life Sciences activiteiten in Leuven werden opgestart in 2011 met de fermentatie en opzuivering van JSR’s eigen proteïne A Ligand. In 2017 zijn we een nieuwe productielijn opgestart voor Amsphere™ A3. Dit hars is een volgende generatie proteïne A chromatografiehars voor geavanceerde eiwitscheiding in de stroomafwaarts verwerking en productie van therapeutische antilichamen.

Onze kernwaarden voor onze biofarmaceutische industrie: Compromisloze klantgerichtheid, kwaliteit en bedrijfscontinuïteit. 

 

Wie ben jij?

Als Engineering Manager speel je een instrumentele rol in het bepalen en implementeren van de strategie van ons departement. Het is jouw missie om onze Life Sciences Business unit te voorzien van een efficiënte en  betrouwbare productie omgeving. Je bent gedreven door de combinatie van dagdagelijkse trouble-shooting, lange termijn proces optimalisatie en continue verbetering.

Je stuurt een team van engineers aan en als coach deel je je kennis en vaardigheden. Je bent de link en facilitator voor alle interne en externe partijen die betrokken zijn in de productie van onze innovatieve oplossingen.

Je voornaamste verantwoordelijkheden zijn:

 • Je bepaalt en implementeert het tactisch plan voor ons Engineering departement en dit in lijn met de objectieven van de JSR Life Sciences unit;
 • Je neemt de ontwikkeling, implementatie en opvolging op van best-in-class engineering, automation en onderhoudsactiviteiten met als doel onze bedrijfscontinuïteit te garanderen alsook de tijdige, veilige en kostenefficiënte productie;
 • Je beheert de technologie/proces transfers;
 • Je initieert en overziet technologie/proces verbeteringsinitiatieven op basis van risico analyses en studies;
 • Je coacht je teamleden, ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei van hun prestaties;
Wat bieden we jou aan?

We bieden jou een multiculturele omgeving waar de grenzen van technologie elke dag verlegd worden.

Op basis van je ervaring en technische kennis kijken richten we je job zo in dat we jou de uitdagingen en groeimogelijkheden bieden die jij nodig hebt. We zorgen voor groei opportuniteiten door on-the job learning en we ondersteunen jouw ontwikkeling door training en coaching.

We bieden jou een aantrekkelijk salaris pakket overeenkomstig met jouw ervaring. Daarnaast krijg je een heel aantal extra legale voordelen waaronder een hospitalisatieverzekering - inclusief tandzorg-, een levensverzekering, maaltijdcheques, bonus, bedrijfswagen, leasebike, internet @ home en 38 vakantiedagen per jaar.

Jouw nieuwe functie nog even samengevat:
 • Je hebt een Bachelor of Master diploma en dit bij voorkeur in een technische richting (Bio-Ingenieurswetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Chemie, Electromechanica);
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een Life Sciences productie omgeving;
 • Je hebt ervaring in het coachen en aansturen van een team;
 • Ervaring in hardware (elektronica – mechanica), software,  en/of fermentatie (USP) en opzuiveren (DSP) zijn pluspunten;
 • Project management is een verworven competentie voor jou;
 • Jouw kerncompetenties zijn een mix van klantgerichtheid, sterke communicatie vaardigheden, diplomatie, beslissingsvaardigheid, een scherp oog voor verbetering, een strategische insteek en een pragmatische aanpak;
 • Je communiceert vlot op professioneel niveau in Engels en Nederlands zowel gesproken als geschreven.

Vragen over deze vacature


Heeft u vragen over deze functie, vul dan ons formulier in en u krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Stel een vraag

Deel deze vacature


Als u deze vacature wilt delen gebruik dan één van de onderstaande links.